fbpx

Team Coaching

Teamcoaching is een coachingsmethode met een link naar systemisch werken. Bij deze vorm van coachen wordt er zowel gekeken naar het individu als naar het ‘individu als onderdeel van een organisatiesysteem’.

Geen team is hetzelfde dus teamcoaching is altijd maatwerk. 

Teamcoachen
Team

Team

Algemeen gaat team coaching over een drietal aspecten

1, teamactie
2. teamreflectie;
3. teamgevoel

Leren

Vaak zie je bij zelforganiserende teams dat het moeilijk is om gezamenlijk te plannen, organiseren en prioriteren. Gelukkig is hier veel aandacht voor en zijn methodes zoals kanban en scrum niet voor niets zo populair.

Om een lerende organisatie te zijn is reflectie, feedback en evalueren essentieel. Met regelmaat (wekelijks) reflecteert een team op de gedeelde ervaringen. Wat ging er goed en wat heeft aandacht nodig. Houden we ons aan de gemaakte afspraken en wat is de kwaliteit van onze besluitvorming.

Het derde punt gaat over het versterken van het teamgevoel en vertrouwen in elkaar. Mag je fouten maken en hoe leren wij als team.
Wil je met z’n allen als één team gaan presteren dan is een groei mentaliteit bijna een voorwaarde. Nieuwsgierigheid, problemen zien als uitdaging, open voor feedback, zoekt nieuw inzichten en durft te experimenteren.

team lopen

Team Coaching

Als help ik elke dag organisaties, teams en personen met hun verandering opgave.

Ik leg het gesprek terug in het team zodat je leert en eigenaarschap kan nemen. Ik help bij het doorbreken van patronen en te experimenteren.
Kortom, het is mijn opdracht om het team te laten groeien. Mijn focus ligt op samenwerken en teamleren.

Eerst zorgen dat de basis op orde is. Zijn de rollen en verantwoordelijkheden duidelijk en hoe gaan het team om met de dagelijkse uitdagingen. Wat heeft de focus en waar geven we eerst aandacht aan (en wat niet).

team

En teamcoachen is net als fietsen. Eerst leren fietsen en daarna kan je het zelf. En wil je jezelf verbeteren dan vraag je weer hulp. Maar belangrijk is dat jij aan het stuur blijft. Als teamcoach rij ik af en toe een stukje mee en sla dan weer af. Tot we elkaar weer tegenkomen.

Wanneer zie ik je (weer)?

Het is mijn missie om je bewustzijn en het bewustzijn van de wereld te verhogen, om de grootste impact op het leven van anderen te hebben. Ik doe dat door ieders eigen passie, doel en potentieel te optimaliseren.
Adger de Boer
× Hoe kan ik je helpen?