fbpx
positive intelligence - Transformeer je leven

Mentaal Fit in 2022

Mentaal fit

Training

Bootcamp

aka Positive Intelligence (PQ)
Mental Fitness


Als je fysiek fit bent, kun je de steilste heuvels beklimmen zonder fysieke stress. Als je mentaal fit bent, kun je de grote uitdagingen in je leven aan zonder mentale stress of andere negatieve emoties. Je zult gelukkiger zijn en beter presteren. Dit staat ook bekend als Positieve Intelligentie (PQ)

Saboteurs


Saboteurs genereren een negatieve interne dialoog en reageren op uitdagingen met negatieve emoties. We hebben ze allemaal. Leer die van jouw te identificeren en verminder de macht die ze hebben over je dagelijkse activiteiten.

Het Proces


Het stimuleren van je mentale fitheid vereist krachtige nieuwe spieren in uw hersenen. In een zes weken durende training van dagelijkse oefening en cohort ondersteuning (je Pod, leer je hoe het groeien van deze belangrijke mentale spieren je vermogen vergroot om grote uitdagingen aan te gaan met een heldere geest en minder negatieve emoties.

saboteurs in je leven

Perfectionist

Perfectionisme en een behoefte aan orde en organisatie gaan te ver. 

Controleur

Op angst gebaseerde behoefte om de leiding te nemen en situaties en acties van mensen te beheersen naar eigen wil. Hoge angst en ongeduld als dat niet mogelijk is.

Streber

Afhankelijk van constante prestaties en prestaties voor zelfrespect en zelfvalidatie. Sterk gericht op extern succes, leidend tot niet-duurzame workaholic-neigingen en verlies van contact met diepere emotionele en relatiebehoeften.

Pleaser

Probeert indirect acceptatie en genegenheid te krijgen door anderen te helpen, te behagen, te redden of te vlijen. Verliest de eigen behoeften uit het oog en wordt daardoor boos

Ontwijker

Op een extreme manier focussen op het positieve en plezierige. Vermijd moeilijke en onaangename taken en conflicten.

Denker

Intense en exclusieve focus op de rationele verwerking van alles, inclusief relaties. Kan worden gezien als koud, afstandelijk en intellectueel arrogant.

Mentale fitheid

Mentale fitheid is het vermogen om op uitdagingen in het leven te reageren met een positieve in plaats van een negatieve mindset.

Mentale fitheid is een maatstaf voor de kracht van je positieve mentale spieren (Sage) versus de negatieve (Saboteur).

Deze maatstaf van je Mentale FitheidFitness wordt PQ genoemd (Positive Intelligence Quotient).


Onderzoek met 500.000 deelnemers heeft aangetoond dat PQ de beste voorspeller is van hoe gelukkig je bent en hoe goed je presteert in verhouding tot je potentieel.

Shirzad Chamine’s boek Positive Intelligence

Hier is jouw kans om mentaal fit te worden

Positieve intelligentie (PQ) is een samensmelting van recente doorbraken in neurowetenschappen, technologie, cognitieve en gedragspsychologie en prestatiewetenschap. De resultaten van dit onderzoek zijn gevalideerd door meer dan 500.000 deelnemers in 50 landen. PQ is een maat voor de kracht van uw POSITIEVE mentale spieren (laten we ze het “Sage” -gedeelte van uw hersenen noemen) versus uw NEGATIEVE (“Saboteurs”).

Saboteurs reageren op prikkels op manieren die negatieve emoties opwekken, zoals zorgen, stress, teleurstelling, twijfel aan zichzelf, spijt, schaamte, schuldgevoelens en woede.

Daarentegen, het Sage deel van je brein behandelt daarentegen prikkels en uitdagingen door positieve emoties zoals dankbaarheid, nieuwsgierigheid, creativiteit, zelfvertrouwen en kalme, heldere, lasergerichte actie.

De relatieve kracht van de positieve Sage versus de negatieve Saboteurs wordt PQ (Positive Intelligence Quotient) genoemd.

Mentale Fitness wordt gemeten door je PQ-score. PQ is een nauwkeurige voorspeller van hoe gelukkig je bent en hoe goed je presteert in verhouding tot jouw volledige potentieel.

Het PQ-programma verbetert de prestaties en productiviteit aanzienlijk en helpt je te reageren op uitdagende levenssituaties met een rustige, heldere en gelukkiger geest en kijk op werk en leven.

book Positive Intelligence
PQ Study

Hoe saboteer jij jezelf

Een sleutel tot mentale fitheid is het verzwakken van de interne saboteurs die al je “negativiteit” genereren. Jouw Saboteurs veroorzaken al je stress, angst, twijfel aan jezelf, frustratie, spijt, schaamte, schuldgevoel en ongeluk. Saboteurs zijn onder meer De Rechter, Controleur, Vermijder, Slachtoffer, Perfectionist en nog 5 anderen.

Jouw “Sage” leeft in een heel ander deel van uw hersenen en behandelt uitdagingen op een manier die positieve emoties opwekt, zoals nieuwsgierigheid, empathie, creativiteit, kalmte en een heldere laser-gerichte actie. Je presteert beter en je gelukkiger voelen.

Baanbrekende resultaten van het stimuleren PQ

Casestudy's, gebaseerd op Shirzad's onderzoek, tonen aan dat het gebruik van onze Sage-krachten in plaats van onze Saboteurs resulteert in:

  • Teams presteren 31% beter
  • Mensen die melden dat ze 3 keer gelukkiger en creatiever leven hebben ervaren
  • Verkopers registreren een omzetstijging van 37%
  • Mensen leven 10 jaar langer

Prestaties: u presteert beter terwijl u minder hard werkt – vergelijkbaar met atleten “in de zone”.
Geluk: je voelt je minder gestrest, meer gemoedsrust en constant geluk, zelfs in moeilijke tijden.
Relaties: u verbetert relaties, bent in staat om met conflicten om te gaan op een manier die vertrouwen en harmonie verdiept.

Betere Performance
1 %
creatiever
1 x
X

G E L U K K I G E R 

PQ Training

Het PQ-programma is ontworpen als een mentaal fitness-bootcamp en geeft je de inzichten, motivatie en structuur om 15 minuten per dag te oefenen 6 weken lang. Het programma combineert wekelijkse videosessies met dagelijkse app-geleide oefeningen om uw 3 mentale kernspieren te stimuleren. Om je mentale fitheid te verbeteren, moet je krachtige nieuwe spieren in je hersenen opbouwen, niet alleen inzicht.

Interactieve PQ Gym Innovatieve PQ Reps van 10 seconden bouwen je Self-Command-spier op. Je leert helder en kalm te zijn, zelfs te midden van grote uitdagingen, en je geest te dwingen om van Saboteur- naar Sage-respons te veranderen.

De toegenomen grijze massa in de “Sage” regio van de hersenen is in 8 weken zichtbaar in een MRI-scan.

De ervaring wordt vaak omschreven als levensveranderend.

PQ Daily Focus App

Door wekelijkse videosessies en een exclusieve app te combineren, begeleidt Shirzad Chamine je stap voor stap gedurende een periode van zes weken om de 3 kernspieren van mentale fitheid te stimuleren. Deze creëren INZICHT, aangezien de onderzoeker en auteur van Positieve Intelligentie je begeleidt door ervaringsgerichte oefeningen die je begrip van hulpmiddelen voor mentale fitheid verdiepen. Je kijkt niet alleen video’s: je neemt deel aan belangrijke onderdelen om je leerproces te verdiepen. Je raakt geïnspireerd en energiek voor de dagelijkse oefeningen van de volgende week.

Elke dag krijg je een andere focus voor de dagelijkse praktijk via een gepersonaliseerde begeleidende app die exclusief beschikbaar is voor deelnemers aan het programma. Dit bouwt één  kleine spier tegelijk op en legt nieuwe zenuwbanen aan om blijvende positieve gewoonten van je geest te vormen. De opeenvolgende impact tegen het einde van het programma is aanzienlijk.

Het “PQ-programma” is ontworpen als een bootcamp van 6 weken – maar duurt slechts 15 minuten per dag. Als je het programma volgt, verwerf je (1) de INZICHTEN, (2) de STRUCTUUR en (3) de MOTIVATIE om wat je leert toe te passen op de dingen die je elke dag tegenkomt met leiders, collega’s en je directe collega’s: beide op het werk en thuis.

Interactive PQ Gym

Elke keer als je een oefening voltooit, bouw je een kleine mentale spier op. Je legt nieuwe zenuwbanen vast die blijvende positieve gewoonten in je geest vormen. De cumulatieve impact tegen het einde van de zes weken is dramatisch. Je zult duidelijker zijn. Meer vijrheid ervaren. Positiever en opgeladen.

Je interactieve PQ “Gym”. Zie dit als het heffen van losse gewichten: 2 kg, 5 kg, 12 kg gewichten. Behalve dat het halters van 2 minuten, 5 minuten en 12 minuten zijn.

Dagelijkse voortgangsregistratie. De app houdt je dagelijkse voortgang bij vergeleken met minimumdoelen waarvan onderzoek aantoont dat ze nodig zijn om nieuwe mentale spieren (neurale paden) te vormen. Coachingstips en uitdagingen worden dagelijks gepersonaliseerd, onder andere door de resultaten van uw Saboteur Assessment. Aangepast om je te helpen je Top 3 saboteurs uit te schakelen.

Drie kernspieren van mentale fitness

Drie kernspieren vormen uw mentale fitheid:

Judge
Sage Power
Selfcommand muscle
Saboteur. onderscheppende spier

Jouw Saboteurs wekken al je negatieve emoties op, inclusief stress, angst, twijfel aan jezelf, woede, vermijding, uitstelgedrag, ongevoeligheid of ontevredenheid. Geestelijke fitheid vereist het vermogen om de Saboteurs te onderscheppen en in diskrediet te brengen. De meeste deelnemers ontdekken dat hun Saboteur veel vaker voorkomt en schadelijker is dan ze vermoedden. Door deze spier te versterken kan je stress, angst en alles wat daarmee samenhangt overwinnen

Versterk je Sage krachten.

Jouw Sage is degene in je die uitdagingen aanpakt met een heldere en kalme geest en met positieve emoties. Sage heeft ook toegang tot je 5 primaire krachten. Na het onderscheppen van je saboteurs, is het nu tijd om je Sage te versterken. Je Sage Power leeft in een heel ander deel van je brein. Voor topprestaties leer je alle 5 krachten een boost te geven: empathie, ontdekken, innoveren, navigeren en activeren.

Verbeter je "zelfbeheersing" spier.

Je beheerst je geest niet volledig. Als je dat wel kon, zou je ervoor kiezen om de Saboteurs in je hoofd het zwijgen op te leggen. Je zou ervoor kiezen om niet te stressen over wat je niet kunt beheersen, twijfel aan jelf weg te duwen, onmiddellijk te herstellen van teleurstellingen en weinig tijd te besteden aan woede, spijt of schuld. PQ Reps zijn innovatieve oefeningen van 10 seconden die deze cruciale Zelfbeheersing-spier in de hersenen opbouwen. Zelfbeheersing is de sleutel tot het onderscheppen van onbehulpzame nutteloze mentale gewoonten zodat je  effectiever kan reageren. Met “PQ Reps” krijg je jezelf weer onder controle!

My PQ story

Hallo, ik ben Adger. Ik ben een PQ-afgestudeerde en coach en begeleid je tijdens je PQ-reis. Ik heb meer dan twintig jaar ervaring met het leiden en ontwikkelen van professionals.
Mijn achtergrond ligt in zakelijke en persoonlijke ontwikkeling. Het is mijn passie om individuen te helpen hun ware potentieel te identificeren en te ontketenen en actie te ondernemen om hun topprestaties in hun carrière en hun persoonlijke leven te bereiken.
Het Positive Intelligence-programma was voor mij een levensveranderende ervaring. Het hielp me bij het veranderen van mijn zelfbeperkende overtuigingen en het versterken van mijn zelfbeheersingsspier om mijn saboteurs te verminderen. Ik heb geleerd om liefde en verbinding te gebruiken als een Hyper-Achiever en een Pleaser.
Met behulp van het mentale fitnessprogramma van PQ heb ik nu een besturingssysteem om naar keuze gezond te blijven!
De PQ-benadering maakt gebruik van herhalingen van 2 minuten op de PQ-app op mijn telefoon om mijn PQ-spier te versterken. Door dit te doen werden mijn gedachten meer gefocust en helderder, met minder oordeel. Nu kan ik veel meer aan zonder negatieve en emotionele energie te verliezen.
Dooer mentale fitness training voelen steeds meer mensen zich echt gelukkiger met hun leven, carrière en relaties. Elke dag.
Laat me je helpen om te leren en te ontdekken hoe je je innerlijke Sage opbouwt en je Saboteurs beheerst. Deze reis is ongelooflijk en door eenvoudige oefening zul je grote veranderingen en enorme verbeteringen in je leven zien. Soms steken we in het leven veel energie in iets voor een kleine beloning. Bij dit programma is het omgekeerd; kleine inspanningen leveren grote beloningen op.

Coach Adger

Adger foto PQ-coach

Wat kun je verwachten in dit 6 weken durende trainingsprogramma:

Training video en audio worden wekelijks uitgebracht
Wekelijkse live groepscoaching sessies met mij
Groepsoriëntatie, coaching en ontdekkingssessie.
Evaluatie  Coachingsessie & Waar ga je heen vanaf hier?

Wil je Perfect brein conditie

PQ (Positive Injetelligence) is het enige operating systeem voor mentale fitheid dat je ooit in jezelf zult moeten installeren. Het is de basis voor uje succes EN geluk. Ben je succesvol geweest, maar niet helemaal gelukkig of tevreden met je prestaties? Ben je gelukkig maar niet zo succesvol geweest als je zou willen? Stop met het duwen van de  rotsblok de heuvel op en investeer nu om je leven voor altijd te veranderen op het gebied van werkprestaties, de kwaliteit van relaties en je persoonlijk welzijn.

Meer informatie?

We zijn gepassioneerd door de voordelen die mentale fitheid in  je leven kan brengen, zowel persoonlijk als professioneel. Als je meer wilt weten, geef je contactgegevens op, zodat we je op de hoogte stellen van onze aanstaande webinars. Deze zijn alleen op uitnodiging.

Het is mijn missie om je bewustzijn en het bewustzijn van de wereld te verhogen, om de grootste impact op het leven van anderen te hebben. Ik doe dat door ieders eigen passie, doel en potentieel te optimaliseren.
Adger de Boer
en_GB
Scroll naar boven