fbpx

LEiDINGGEVEN

IN EEN

HYBRIDE OMGEVING

Leidinggeven in Hybride omgeving - workshop & coaching
Interactieve workshop

overzicht

Leer in korte tijd nieuwe vaardigheden

Langzaam maar zeker mogen we weer, terug naar kantoor in het nieuwe normaal. Het hybride werken.
Dit is een uitgelezen kans om samen met je team het hybride werken vorm te geven. Hoe kan ik met mijn team de komende tijd ruimte geven voor het inrichten hiervan? Wat zijn praktische tools die ik kan gebruiken om samen te werken?

Sta stil bij de uitdagingen voor jou als leidinggevende en reflecteer op de kwaliteiten die essentieel zijn in een virtuele wereld en die ondersteunen in het nieuwe normaal.

Kijk vooruit naar de toekomst. Meer dan ooit is “Verandering de enige constante”. Wat vraagt dit van jou als leidinggevende?

Doel Programma

Het doel van dit programma is om leiders uit te dagen te pauzeren en te identificeren wat ze anders kunnen (of moeten) doen om hun vaardigheden in een hybride setting te versterken.

Hybride werken is anno 2022 de nieuwe standaard. En van jou als leidinggevende wordt verwacht om jouw nieuwe rol in deze hybride werkelijkheid vorm te geven. Aansturen, motiveren, verbinden en het monitoren van de resultaten in een virtuele wereld is anders dan leidinggevenden gewend zijn.

In dit programma staan we stil bij deze uitdagingen voor leidinggevenden. We reflecteren op de kwaliteiten die essentieel zijn in een virtuele wereld en die ondersteunen in het nieuwe normaal.

We kijken samen vooruit naar de toekomst. Meer dan ooit is “Verandering de enige constante”. Wat vraagt dit van jou als leidinggevende?

Versterken vaardigheden
100%
Interactief
100%
akkoord
Interactieve workshop

Hybride training

Krijg nieuw perspectief zowel op organisatie en team als op persoonlijk  niveau.

special voordelen

Kenmerken training

Actueel

Het programma en inhoud is adaptief en met de ontvangen feedback passen we dit voortdurend aan. Zo zorgen we dat je toolbox actueel is en met het geleerde direct aan de slag kan.

Samen leren

De groep bestaat uit 6 tot 12 personen. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin je waardevol met elkaar kunt sparren over de inhoud van de training én over jouw werksituatie.

Mental Healthy

Hoe blijf je in deze turbulente tijd mentaal fit. Wat zijn de sleutels hiervan en hoe neem je je team mee in de veranderingen.

Ook na de training verder verdiepen op je persoonlijke leervraag 
Veel deelnemers willen na deze training verder leren binnen hun context en kiezen voor 2 uur individuele coaching. Op deze manier neem je het geleerde mee naar je werkomgeving en breng je ook het team en je organisatie verder.  

1. Bewustwording wat is er anders?

Het programma bestaat uit theorie, oefenen en leren in de praktijk. Het programma vindt remote plaats. Voorafgaand aan de training krijg je voorbereidende literatuur opgestuurd. 

In dagdeel 1 staan we stil bij wat is er anders in een hybride omgeving en wat betekent dat voor jou? Inzicht in wat online communicatie uitdagend maakt en wat zijn de principes van asynchroon werken? Wat doet remote werken met mensen?

2. Verbinding met jezelf & Vitaliteit

Reflectie op je leiderschapsstijl in een virtuele omgeving. Wat zijn de bouwstenen van leiding geven op afstand? Wat zijn jouw sterktes en wat heeft ontwikkeling nodig? Wat zijn de rollen van een leider en wat heeft dat voor invloed op jouw team?

Vitaliteit
Hoe zorg je goed voor jezelf?
Hoe kun je aan de slag met de vitaliteit in je team?

3. Verbinding met je team

Hoe zorg je ervoor dat op afstand werkende teamleden gemotiveerd en betrokken blijven? Hoe stimuleer en onderhoud je samenwerking en creativiteit op afstand?

Hoe kun je werken aan de psychologische veiligheid in jouw team? Hoe kun je werken aan teamontwikkeling? Hoe zorg je ervoor dat op afstand werkende teamleden gemotiveerd en betrokken blijven? Hoe stimuleer en onderhoud je samenwerking en creativiteit ?

Online faciliteren: tips en tools, onder andere aan de slag met online whiteboard

Leiderschap in een
Hybride Omgeving
in het 'nieuwe normaal'

In het ‘nieuwe normaal’ is Hybride werken de norm. Soms werkt je op afstand en soms op een locatie waar je mensen fysiek ontmoet. Voor leidinggevende betekent dit extra uitdagingen. Leidinggeven gaat meer dan ooit, weer terug naar de basis. Als leider is het je doel om een positief verschil te maken in iemands leven. Met compassie- en mensgerichtheid als eerste prioriteit. Mensen willen een leider volgen die in tijden van crisis en post-crisis duidelijk zichtbaar is, transparant en zorgzaam.
 
Het doel van onze training en coaching is om leiders uit te dagen te pauzeren en te identificeren wat ze anders kunnen (of moeten) doen om hun vaardigheden in een hybride setting te versterken. We staan we stil bij de uitdagingen van online communicatie voor leidinggevenden. We reflecteren op de kwaliteiten die essentieel zijn in een virtuele wereld en die ondersteunen in het postcrisis normaal.
 
We kijken samen vooruit naar de toekomst. Meer dan ooit is “Verandering de enige constante”. Wat vraagt dit van jou als leidinggevende?

Ga jij aan de slag met je eigen leiderschap skills?

Na de training Leidinggeven in een hybride organisatie geef je de ontwikkeling van jezelf en je team een boost met de vele (voorbeeld) oefeningen uit je nieuwe toolbox.

 • Heb je inzicht in wat communiceren in een virtuele wereld uitdagend maakt
 • Krijg je inzicht in jouw virtuele leiderschapsstijl
 • Ken je de bouwstenen voor remote teams die ondersteunen richting postcrisis normaal
 • Weet je hoe je verbinding met je hybride team kan vergroten
 • Heb je handvaten om een hybride meeting te faciliteren
 • Heb je inzicht en tools gekregen om aan de slag te gaan met je eigen persoonlijke vitaliteit en die van je team

Ons programma leiding geven in een hybride organisatie is zo ingericht dat je met concrete opdrachten aan de slag gaat in je eigen team om het hybride werken samen in te vullen. Jouw leerbehoefte is ons uitgangspunt.

Vragen die we onder andere beantwoorden zijn

 • Hoe past mijn leiderschapsstijl in een Hybride omgeving?
 • Hoe zorg ik ervoor dat iedereen zich verbonden blijft voelen met de organisatie?
 • Hoe ga ik om met de verschillende behoeftes in het team?
 • Hoe faciliteer ik een overleg met mijn team dat zowel fysiek als op afstand werkt?
 • Hoe pas ik asynchroon werken toe?

Dit programma is bedoeld voor de leidinggevende die reflectie en inspiratie zoekt en concrete tools om morgen mee aan de slag te gaan. De deelnemers gaan met hun eigen leervraag aan de slag. De trainers gebruiken online werkvormen zoals polls, digitaal whiteboard, breakout rooms en chats. De deelnemer gaat daardoor direct aan de slag met het toepassen van vaardigheden in het  ‘online faciliteren’.

Interactief en verdieping, reflecteren en praktisch.

Trainingsdagen en data

De training bestaat uit drie dagdelen van ieder 3 uur, aangevuld met online-artikelen en oefeningen. We verwachten dat de deelnemer vooraf tijd reserveert om het eigen team te faciliteren en coachen.

De financiële investering voor deze opleiding bedraagt €575,- ex btw.

Aantal deelnemers 

Het minimumaantal deelnemers is 6 en maximaal 12. Incompany is vanaf 4 deelnemers mogelijk

Kosten
De training wordt nu aangeboden  voor €575,– Excl. BTW.

Locatie
De training vindt voorlopig online plaats

Breng teams naar grotere hoogte met jouw leiderschaps vaardigheden

Ben jij klaar voor het 'nieuwe normaal'?

en_GB
Scroll naar boven