fbpx
unsplash-logoSharon Pittaway

Meer Balans en Vreugde door Coaching

unsplash-logoSharon PittawayLeef je eigen leven

Citaten zijn een mooie manier om snel iets duidelijk te maken. Hieronder vindt je citaten die ons richting kunnen geven in het leven. Wat ze gemeen hebben is onze uitdaging en wil om het meeste te halen uit ons leven. Wat wil jij?

“Het leven is de som van al je keuzes” (Albert Camus).
“Tachtig procent van alle keuzes is gebaseerd op angst. De meeste mensen kiezen niet wat ze willen. Ze kiezen voor wat ze denken wat veilig is “(Dr. Phil).
“Het leven is te kort om een slecht boek te lezen “(James Joyce).

 

 

Als coach begeleid ik professionals en leiders bij hun zoektocht om het meeste uit hun leven te halen. Merendeel van de vragen heeft te maken met onderstaande onderwerpen:

  • Ik wil meer uit mijn leven halen
  • Mijn zelfvertrouwen kan wel een boost gebruiken
  • Ik neem teveel hooi op mijn vork
  • Ik wil mijn talenten verder ontwikkelen, mezelf verder ontplooien
  • Geen fut en energie, mis motivatie om dingen te doen
  • Ik wil balans in mijn leven verbeteren en mij gelukkig(er) voelen

Werkwijze

Ons eerste gesprek is een oriëntatie gesprek. In dit gesprek staan we stil bij je vragen, welke doelen streef je na en wat is je ideaal?  Wat betekent Leef je eigen leven voor jou? Op basis hiervan stellen we samen de route vast. En, zie je het zitten? Heb jij er vertrouwen in? Dan maken we afspraken voor het vervolg.

Het coachtraject 

Een coachingtraject biedt een veilige plaats om ideeën en problemen te onderzoeken, oplossingen te vinden en realistische uitvoeringsstrategieën te formuleren. We staan stil bij wie je bent als persoon, wat je wil in het leven en hoe je dit kunt bereiken.

Wie je bent als persoon bekijken we meestal vanuit verschillende invalshoeken. Zo krijg je een goed beeld waar je nu staat. Vervolgens onderzoeken we bestaande en mogelijke uitdagingen of obstakels die je tegenkomt.

We bedenken een specifiek plan met actiepunten om de specifiek gewenste uitkomsten in je leven te bereiken. Realistisch en haalbaar.  Na elke sessie ga je aan de slag met actiepunten, experimenten of oefeningen. We reflecteren hoe het is gegaan en of je nog op de goede weg bent naar je doel. Het succes van het coaching traject is afhankelijk van je eigen motivatie en verantwoordelijkheid.  En ik als je partner help ik je daarbij. Vaak op een behulpzame en liefdevolle manier en soms streng. Altijd zonder oordeel, wel zo fijn.

Ter afsluiting van het coachtraject houden we een reflectie gesprek. In dit gesprek kijken we terug hoe het is gegaan. Zijn je doelen behaald en welke progressie heb je bereikt. Hoe is het nu met je energie. Welke inzichten heb je over je uitdagingen of obstakels.

Waarom Life coaching

Coaching is nog een doelgericht, resultaatgericht en een vanuit de coachée (jij dus als klant) gestuurd systematisch proces. Uit de feedback van klanten blijkt dat coaching het zelfvertrouwen , bewustwording en persoonlijke groei vergroot.  Coaching geeft je een (hernieuwd) inzicht in je eigen identiteit, waarden, overtuigingen.

Coaching

Een coachtraject duurt meestal tussen de 8-12 gesprekken (45-60 minuten per keer). Het merendeel van onze coach gesprekken gaat telefonisch of met beeldbellen (Skype of Zoom) of één-op-één coachgesprek op een locatie of op je werk. Vaak een combinatie.

Wil ervaren hoe onze samenwerking eruit ziet maak dan een kennismakingsafspraak. Zonder verplichtingen.

Heb je een korte vraag over Leef je eigen leven? Bel of mail mij.

en_GB
Scroll naar boven