fbpx
Assessments - krachtige spiegels

Inzicht en Bewustzijn

ELI logo

Uniek Assessment

De “Energy Leadership Index” of ELI Assessment is een uniek hulpmiddel waarmee je inzicht krijgt hoe jij jezelf laat zien aan de wereld. Het helpt je om te zien hoe je bent onder normale omstandigheden en hoe dat onder stress verschuift.

De E.L.I. is een attitude assessment, gebaseerd op een energie / actiemodel. Het verschilt van persoonlijkheidsbeoordelingen omdat het niet de bedoeling is om een persoon te labelen en goed binnen dat label te laten werken. In plaats daarvan meet het je energieniveau op basis van je houding of perceptie en perspectief van de wereld. Omdat de houding subjectief is, kan deze worden gewijzigd. Met behulp van de E.L.I. kan je je houding en perspectief veranderen, een verschuiving in je bewustzijn maken en je energie en effectiviteit vergroten.

Enkele woorden over

Energy Leadership Index ™ assessment (ELI)

Met de Energy Leadership ™ Index (E.L.I.) krijg je een krachtige spiegel van je huidige prestaties en situatie

Door het inzicht en besef in je percepties, attitudes, gedrag en effectiviteit verandert de manier waarop je naar je wereld kijkt.

ELI assessment

Gebruik Metrics om je Mindset te versterken

Je bekijkt de wereld door je eigen bril, door filters op basis van je ervaringen, waarden en aannames. Ze beperken wat je ziet (zoals tunnelvisie) of vergroten het (zoals een prisma). Je hebt deze filters waarschijnlijk gedurende je hele leven onbewust ontwikkeld en ze hebben een aanzienlijke invloed op hoe je dingen waarneemt. Dit heeft uiteindelijk invloed op hoe je in verschillende situaties je zelf laat zien en kan je er zelfs van weerhouden om het volledige potentieel in jezelf, je leven en je carrière te realiseren.

Wat als je statistieken op deze filters zou kunnen toepassen en kunt beoordelen hoe ze de resultaten die je behaalt beïnvloeden? Dat is precies wat iPEC’s Energy Leadership Index ™ -beoordeling (ELI) bereikt. Het geeft een numerieke waarde aan de soorten energie die een persoon ervaart en uitdrukt:

Energy

Niveau 1: Zich verloren voelen. Zit vast. Gebrek aan keuze. Ik kan het niet. Ik moet. Angstig.
Niveau 2: Woede. Strijdlust. Weerstaan tegen of vecht energie.
Niveau 3: Rationaliseren. Prima. Omgaan.
Niveau 4: Zorg. Mededogen. Dienstbaar aan anderen.
Niveau 5: Verzoening. Win-win. Oplossingsgericht.
Niveau 6: intuïtie. Creatief genie. Visionair.
Niveau 7: Absolute passie. Geen oordeel. Eenheid

Elke dag ervaar je dat je het energetische spectrum op en neer gaat. Dat is normaal. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je een mix bent van verschillende energieniveaus, nooit slechts EEN enkel niveau. Er is op zich geen “goede” of “slechte” energie, maar elk type heeft inherente voor- en nadelen en kan bewust worden gebruikt om specifieke doelen te bereiken.

Het assessment

Anabolic

Tijdens het evaluatie- en debriefingsproces van de Energy Leadership Index, leer je over de 7 leiderschapsniveaus en hoeveel energie je momenteel hebt.

Je leert hoeveel onderdrukkende negatieve (catabolische) energie je momenteel hebt en hoeveel inspirerende anabolische energie. Je identificeert ook soorten adaptief gedrag die normaal zijn wanneer je je angstig, bezorgd, twijfelachtig, boos of een andere catabole emotie voelt.

Je krijgt tips en feedback over hoe je naar hogere prestaties kunt navigeren.

Met het opgedane bewustzijn en de inzichten heb je de mogelijkheid om je attitudes, je wereldbeeld te hervormen en ‘te transformeren wie je bent’. Een mogelijke volgende stap is om samen een stappenplan te maken om samen je ideale beeld te bereiken van wie jij wil zijn.

De “Energy Leadership Index” of ELI Assessment is een uniek hulpmiddel waarmee je inzicht krijgt hoe jij jezelf laat zien aan de wereld. Het helpt je om te zien hoe je bent onder normale omstandigheden en hoe dat onder stress verschuift.

Het beantwoorden van 84 meerkeuzevragen duurt ongeveer 20 minuten om te voltooien. Kort hierna bekijken we in een 1:1 sessie de resultaten, bespreken wat het onthult en krijg je antwoord op eventuele vragen. Tijdens deze gepersonaliseerde sessie ontdekt je het percentage van elk van de 7 energieniveaus die je doorgaans ervaart onder stress en onder ‘normale’ omstandigheden. In het ideale geval vindt dit gesprek persoonlijk plaats, maar kan het ook via videochat of telefonisch plaatsvinden.

Er zijn geen grenzen aan de potentiële groei die je kan bereiken. Met het verkregen besef dat je niveau van bewustzijn direct gerelateerd is aan je acties, kun je van goed functioneren naar optimaal functioneren gaan.

Mogelijkheden & Prijs

Het is mijn missie om je bewustzijn en het bewustzijn van de wereld te verhogen, om de grootste impact op het leven van anderen te hebben. Ik doe dat door ieders eigen passie, doel en potentieel te optimaliseren.
Adger de Boer
en_GB
Scroll naar boven