fbpx

Een spiegel die je wereld reflecteert

De Energy Leadership ™ Index (E.L.I.) is een unieke assessment waarmee je
percepties, attitudes, gedrag en effectiviteit kunnen spiegelen. De E.L.I. is een krachtige spiegel van je huidige prestaties en situatie. Door dit inzicht en besef verandert de manier waarop je naar je wereld kijkt

Achtergrond: een attitudinale beoordeling

Er zijn twee hoofdtypen van assessment: persoonlijkheid en houding. Op persoonlijkheid gebaseerde assessments, zoals Myers Briggs en D.I.S.C., zijn waardevolle tools die helpen om je sterke en zwakke punten te begrijpen. Door je persoonlijkheid te begrijpen en hoe deze zich verhoudt tot wat je doet, kun je je gedrag aanpassen om ‘te werken met wat je hebt’, om effectief te functioneren.

De E.L.I. is een attitude assessment, gebaseerd op een energie / actiemodel. Het verschilt van persoonlijkheidsbeoordelingen omdat het niet de bedoeling is om een persoon te labelen en goed binnen dat label te laten werken. In plaats daarvan meet het je energieniveau op basis van je houding of perceptie en perspectief van de wereld. Omdat de houding subjectief is, kan deze worden gewijzigd. Met behulp van de E.L.I. kan je je houding en perspectief veranderen, een verschuiving in je bewustzijn maken en je energie en effectiviteit vergroten.

Er zijn geen grenzen aan de potentiële groei die je kan bereiken. 
Met het verkregen besef dat je niveau van bewustzijn direct gerelateerd 
is aan je acties, kun je van goed functioneren naar optimaal functioneren
gaan. 

Tijdens het evaluatie- en debriefingsproces van de Energy Leadership Index, leer je over de 7 leiderschapsniveaus en hoeveel energie je momenteel hebt.

Je leert hoeveel onderdrukkende catabolische energie je momenteel hebt en hoeveel inspirerende anabolische energie. Je identificeert ook soorten adaptief gedrag die normaal zijn wanneer je je angstig, bezorgd, twijfelachtig, boos of een andere catabole emotie voelt.

Je krijgt een debriefing over de bevindingen van de assessment en feedback en tips over hoe je naar hogere prestaties kunt navigeren.

Met het opgedane bewustzijn en de inzichten heb je de mogelijkheid om je attitudes, je wereldbeeld te hervormen en ‘te transformeren wie je bent’. Een mogelijke volgende stap is om samen een stappenplan te maken om samen je ideale beeld te bereiken van wie jij wil zijn.

Let’s uncover your life to be ©

Het assessment

De “Energy Leadership Index” of ELI Assessment is een uniek hulpmiddel waarmee je inzicht krijgt hoe jij jezelf laat zien aan de wereld. Het helpt je om te zien hoe je bent onder normale omstandigheden en hoe dat onder stress verschuift.

Het beantwoorden van 84 meerkeuzevragen duurt ongeveer 20 minuten om te voltooien. Kort hierna bekijken we in een 1:1 sessie de resultaten, bespreken wat het onthult en krijg je antwoord op eventuele vragen. Tijdens deze gepersonaliseerde sessie ontdekt u het percentage van elk van de 7 energieniveaus die u doorgaans ervaart onder stress en onder ‘normale’ omstandigheden. In het ideale geval vindt dit gesprek persoonlijk plaats, maar kan het ook via videochat of telefonisch plaatsvinden.

Energie niveau’s in één oogopslag

Web copy used by permission. No reproduction or retransmission is permitted without expressed written consent of Bruce D Schneider and the Institute for Professional Excellence in Coaching (iPEC).

© 2006 – 2011 Institute for Professional Excellence in Coaching (iPEC)

 

× Hoe kan ik je helpen?