fbpx

De basisprincipes van het Core Energy Coaching-proces

Coaching ken ik misschien al mijn hele leven. Mensen helpen, actief luisteren en oprecht om anderen geven.

Veel mensen denken bij het horen van het woord coaching aan sportcoaching. Iemand die verantwoordelijk is voor het trainen van een atleet of team. Niet zo vreemd want pas in de jaren tachtig werd life coaching een beroep in de VS. En in 1995 zijn coaches zich gaan verenigen en de International Coach Federation (ICF) opgericht om elkaar te ondersteunen en het beroep van coach verder te ontwikkelen.

Coaching procesCoaching helpt mensen om de kloof te overbruggen tussen waar ze nu zijn en waar ze in hun persoonlijke of professionele leven willen komen. Coaching kijkt naar “hoe”, niet “waarom”. Met de hulp van de coach kunnen mensen krachtige, meetbare en vaak bijzondere resultaten krijgen.

Wat is coaching?

Coaching helpt mensen om de kloof te overbruggen tussen waar ze nu zijn en waar ze in hun persoonlijke of professionele leven willen komen. Coaching kijkt naar “hoe”, niet “waarom”. Met de hulp van de coach kunnen mensen krachtige, meetbare en vaak bijzondere resultaten krijgen.

Deze aanpak kan op de korte termijn zeer effectief zijn, wanneer het enthousiasme en de energie van de klant hoog oplopen. Met alleen het leren van een nieuwe gewoonte is de kans aanwezig dat je weer terug valt in je oude gewoontes.

Je kunt dus zeggen dat de meeste traditionele coaching methoden zich alleen richten op het helpen van een persoon om een specifieke gewenste verandering te maken. En dat is goed. Als je geweldig of ongelimiteerd wilt zijn, wil je de oorzaak aanpakken. Je wilt je algehele bewustzijn verleggen en een verandering creëren waarin actieve betrokkenheid en succes meer en meer normaler worden.

Wat is Core Energy Coaching ™?

Voor mijn opleiding en certificering heb ik voor iPEC Coaching gekozen. Hun aanpak is Core Energy Coaching ™, een methode die zich richt op de kern (of “core”) van je persoonlijke uitdagingen.

De start van Core Energy Coaching is vanuit de kern, van binnenuit. We ontdekken de oorzaak van de meeste uitdagingen en succes blokkades. Inclusief beperkende overtuigingen over de wereld, negatieve gedachten en verouderde overtuigingen die je heb opgepikt van familie, samenleving en media.

Met deze zelfbewustheid verschuiven we deze innerlijke blokkades zodat we nieuwe perspectieven en ondersteunende overtuigingen creëren die je succes  ondersteunen. We gaan de onderliggende patronen herkennen en pakken deze aan. We ontdekken ook je diepste passies en motivatoren zodat je dieper inzicht krijgt in je gedrag. Met dit inzicht kan je stress verminderen en kom je duurzaam in verbinding met je doel (purpose) en passie. Je ervaart meer voldoening op allerlei gebieden van het leven.

Duurzame resultaten

Simpel gezegd, en misschien nog belangrijker, het helpt je om iets spectaculairs te bereiken. Je krijgt het vermogen om tegelijkertijd aan het effect (wat je doet) en de oorzaak (wie je bent) te werken. Het resultaat is een groei en ontwikkeling van beiden met buitengewone resultaten.

Core Energy Coaching :

  • Ontdekken van je innerlijke blinde vlekken en blokkades.
  • Bewust te zijn van wie je bent (en wie je wilt worden)
  • Nieuwe mogelijkheden ontdekken en openen
  • Bouwen aan een krachtig en duurzaam resultaat
  • Creëer en ervaar het leven dat je zelf kiest

× Hoe kan ik je helpen?